ミルトスの木かげで

旧はちことぼぼるの日記

God Bless you!!

まことのいのちを得るために…
……so that they may TAKE HOLD OF THE LIFE THAT IS TRULY LIFE.
(第一テモテ6章18節 写真はミルトスの花)

Now Baking

 今、オーブンでブレッドプディングを焼いている。食パンのはじっこの部分の残りが溜まってきたので、リサイクル。
 使用したレシピはこれ。

INGREDIENTS
6 slices day-old bread
2 tablespoons butter, melted
1/2 cup raisins (optional)
4 eggs, beaten
2 cups milk
3/4 cup white sugar
1 teaspoon ground cinnamon
1 teaspoon vanilla extract

DIRECTIONS
Preheat oven to 350 degrees F (175 degrees C).
Break bread into small pieces into an 8 inch square baking pan. Drizzle melted butter or margarine over bread. If desired, sprinkle with raisins.
In a medium mixing bowl, combine eggs, milk, sugar, cinnamon, and vanilla. Beat until well mixed. Pour over bread, and lightly push down with a fork until bread is covered and soaking up the egg mixture.
Bake in the preheated oven for 45 minutes, or until the top springs back when lightly tapped.
 (http://allrecipes.com/Recipe/Bread-Pudding-II/Detail.aspxより)

 このうち、ミルクの半分はヘビークリームを使用。で、これを書きながら気が付いた。バニラエッセンスを入れるの忘れた。ま、大丈夫でしょう… と思う。(汗)

追記: 焼き上がりました。味見をしてみたら…  ううう、美味しい!! 私が使ったのは100%Whole Wheat (全粒小麦パン)の端っこの部分だったんだけど、十分美味しいーー!

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