Now Baking
今、オーブンでブレッドプディングを焼いている。食パンのはじっこの部分の残りが溜まってきたので、リサイクル。
使用したレシピはこれ。
INGREDIENTS
6 slices day-old bread
2 tablespoons butter, melted
1/2 cup raisins (optional)
4 eggs, beaten
2 cups milk
3/4 cup white sugar
1 teaspoon ground cinnamon
1 teaspoon vanilla extractDIRECTIONS
Preheat oven to 350 degrees F (175 degrees C).
Break bread into small pieces into an 8 inch square baking pan. Drizzle melted butter or margarine over bread. If desired, sprinkle with raisins.
In a medium mixing bowl, combine eggs, milk, sugar, cinnamon, and vanilla. Beat until well mixed. Pour over bread, and lightly push down with a fork until bread is covered and soaking up the egg mixture.
Bake in the preheated oven for 45 minutes, or until the top springs back when lightly tapped.
(http://allrecipes.com/Recipe/Bread-Pudding-II/Detail.aspxより)
このうち、ミルクの半分はヘビークリームを使用。で、これを書きながら気が付いた。バニラエッセンスを入れるの忘れた。ま、大丈夫でしょう… と思う。(汗)
追記: 焼き上がりました。味見をしてみたら… ううう、美味しい!! 私が使ったのは100%Whole Wheat (全粒小麦パン)の端っこの部分だったんだけど、十分美味しいーー!